ATA reboot after power outage

Fusion Voice service, features and help.
14 posts Page 2 of 2
by apl » Sun Nov 22, 2020 6:15 pm
I think it has always worked when only the router is rebooted (or when only the ATA is rebooted).
The failure case is when both lose power simultaneously, and the ATA reboots before the router.
by klui » Mon Nov 23, 2020 9:53 pm
Not true based on my experience roughly 3 months ago. From first page of this thread under my name.
(resold ATT fiber). Modem got a FW update and the modem rebooted. ATA was still on. I had forgotten about the update and went to bed and forgot to reboot the ATA. When I woke up 7-8 hours later the ATA was still unregistered. A manual reboot using ***999 got it registered again.
by apl » Fri Mar 26, 2021 1:37 pm
This problem is definitely still not fixed.

Last night my gateway got a firmware update (version 2.11.5) pushed from AT&T. And, sure enough, today my phones weren't working until I manually power cycled the ATA, which I discovered after they failed to ring for an incoming call.

So: still stuck paying $6.50/month to rent a ($30 retail) device with old, buggy firmware. And based on comments from a sonic employee in another thread, no one there has any intention of fixing it.
by klui » Wed Mar 31, 2021 11:40 pm
I've posted elsewhere but it has been fixed for me. Two days ago I had to reboot the RG and I had done nothing to the ATA. I think it was less than 15 minutes but the ATA reconnected automatically.
14 posts Page 2 of 2

Who is online

In total there are 5 users online :: 0 registered, 0 hidden and 5 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 999 on Mon May 10, 2021 1:02 am

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests