odd latency issue

Internet access discussion, including Fusion, IP Broadband, and Gigabit Fiber!
15 posts Page 2 of 2
by rebel316 » Thu May 27, 2021 11:06 am
I've posted this on the at&t forum and one other person replied and has the exact same problem as me.

@jhaines67 - I think you have a different issue unfortunately, as my connection is stable throughout this.
by rebel316 » Thu May 27, 2021 7:52 pm
And again, tonight:

Tracing route to dns.google [8.8.8.8]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms dsldevice.attlocal.net [192.168.1.254]
2 1 ms 1 ms 1 ms 107-199-200-1.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net [107.199.200.1]
3 1 ms 2 ms 1 ms 71.148.135.252
4 79 ms 73 ms 53 ms 12.122.149.186
5 85 ms 79 ms 76 ms sffca22crs.ip.att.net [12.122.3.70]
6 64 ms 62 ms 59 ms 12.122.163.61
7 44 ms 48 ms 46 ms 12.255.10.234
8 40 ms 41 ms 44 ms 108.170.230.54
9 73 ms 89 ms 78 ms 72.14.235.3
10 50 ms 46 ms 42 ms dns.google [8.8.8.8]

ALWAYS this 4th hop with an ATT IP in LA that has issues everytime around this night.
by jhaines67 » Thu May 27, 2021 8:49 pm
Sorry was not a very good description earlier. I am NOT having connectivity issues, just takes forever to load pages in the evening hours. Here's my current Trace Route
Traceroute has started…

traceroute to 8.8.8.8 (8.8.8.8), 64 hops max, 72 byte packets
1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 2.183 ms 1.531 ms 0.936 ms
2 107-199-200-1.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net (107.199.200.1) 117.695 ms 121.290 ms 109.540 ms
3 71.148.135.252 (71.148.135.252) 103.342 ms 93.221 ms 103.592 ms
4 12.122.149.186 (12.122.149.186) 163.774 ms 116.641 ms *
5 sffca22crs.ip.att.net (12.122.3.70) 182.190 ms 169.884 ms 173.546 ms
6 12.122.163.61 (12.122.163.61) 192.027 ms * *
7 * 12.255.10.234 (12.255.10.234) 186.430 ms 198.121 ms
8 108.170.230.54 (108.170.230.54) 172.235 ms 105.341 ms 123.079 ms
9 108.170.237.107 (108.170.237.107) 106.248 ms 99.238 ms 111.832 ms
10 dns.google (8.8.8.8) 97.648 ms 95.766 ms 97.250 ms
by rebel316 » Thu May 27, 2021 10:42 pm
Sadly yours looks worse than mine and you seem to get the lag even earlier in your hops in your tracert. I have found another user on the at&t forums having my issue, so that's 3 people so far on fiber that's experiencing my issue.
by daunish » Wed Jun 09, 2021 9:21 am
I am noticing this on FTTN as well:

Tracing route to google.com [216.58.194.174]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 498 ms 514 ms 538 ms 99-36-160-1.lightspeed.sntcca.sbcglobal.net [99.36.160.1]
3 350 ms 492 ms 445 ms 71.148.135.48
4 300 ms 358 ms 456 ms 12.122.149.178
5 507 ms 511 ms 543 ms sffca22crs.ip.att.net [12.122.3.70]
6 320 ms 257 ms 398 ms 12.122.163.61
7 485 ms 496 ms 515 ms 12.255.10.230
8 513 ms 366 ms 406 ms 216.239.40.18
9 196 ms 275 ms 398 ms 108.170.237.23
10 411 ms 436 ms 435 ms sfo07s13-in-f14.1e100.net [216.58.194.174]

It's much worse for me (regularly seeing 500ms+) and seems to come and go throughout the day. I've reset my modem/router a few times but it has no impact. Anyone have any ideas?
15 posts Page 2 of 2

Who is online

In total there are 8 users online :: 2 registered, 0 hidden and 6 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 999 on Mon May 10, 2021 1:02 am

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 6 guests