Internet super slow at night

Internet access discussion, including Fusion, FTTN and Gigabit Fiber!
9 posts Page 1 of 1
by frrost » Thu Apr 20, 2017 10:22 pm
Hi, around 9pm or 10pm, my internet speed drops to crazy slow.

0.92 upload speed
0.09 Mbps upload speed

I have sonic fiber and it works well during the day and it used to work really well at night too.

Please investigate,
Customer
by mike.perlas » Fri Apr 21, 2017 8:33 am
Sorry to hear you ran into some speed troubles last night. Are you still having issues? Feel free to PM me your account details and we can check out what's going on.
Mikey P.
Customer Experience Specialist
Sonic
by pockyken007 » Fri Apr 21, 2017 12:58 pm
frrost wrote:
Hi, around 9pm or 10pm, my internet speed drops to crazy slow.

0.92 upload speed
0.09 Mbps upload speed

I have sonic fiber and it works well during the day and it used to work really well at night too.

Please investigate,
Customer



restart your modem and see if it improves the speeds if it doesn't restart the ONT then restart the modem then see if speeds improved .
by pockyken007 » Mon Apr 24, 2017 10:21 am
frrost wrote:
Hi, around 9pm or 10pm, my internet speed drops to crazy slow.

0.92 upload speed
0.09 Mbps upload speed

I have sonic fiber and it works well during the day and it used to work really well at night too.

Please investigate,
Customer


any update on this ?
by Marcvallat » Tue Apr 25, 2017 11:50 pm
Ine too is very slow, from around 10pm on and I just got the fiber install today.
Disapointed to say the least.
by mike.perlas » Wed Apr 26, 2017 8:46 am
It's very rare to ever see poor performance on fiber, let alone the first day! Send me a private message and I'd be glad to run through some troubleshooting. For more expedient response time, our hold times have been low to non-existent for awhile. I would recommend calling our support staff for quickest resolution.
Mikey P.
Customer Experience Specialist
Sonic
by pockyken007 » Wed Apr 26, 2017 10:50 am
did you power cycled our ONT and Modem already ?
Did you make sure your NIC is set at 1 gbps full duplex ?
is the test done on wired or wireless ?
do you have any other devices attached ?
can you do a straight through test from ONT to the computer skipping the router ?
by smease@sonic.net » Mon May 22, 2017 10:46 am
I'm seeing the same issue. Was unable to stream or work remotely last night due to speed issues. Been problematic for going on a week now. Tried rebooting the router, and then pulling the plug on the box the fiber runs into with no improvement. Anything else I should try or should I just call tech support?
by pockyken007 » Tue May 23, 2017 10:55 am
smease@sonic.net wrote:
I'm seeing the same issue. Was unable to stream or work remotely last night due to speed issues. Been problematic for going on a week now. Tried rebooting the router, and then pulling the plug on the box the fiber runs into with no improvement. Anything else I should try or should I just call tech support?



I would contact support if you did all these steps it's possible the connection / fiber splice was botched or maybe the equipment at any end point is malfunctioning and a tech visit might be needed :)
9 posts Page 1 of 1

Who is online

In total there are 5 users online :: 2 registered, 0 hidden and 3 guests (based on users active over the past 5 minutes)
Most users ever online was 422 on Sat May 26, 2012 5:28 am

Users browsing this forum: dherr, Google [Bot] and 3 guests